Ziels  Atelier

van de Levenskunst

Met mijn workshop en cursus nodig ik je uit je eigen natuur te ontdekken en te leven.
Art of Living

Workshop Soul Sculpting

Art of Living   l   Ziels Atelier van levenskunst


Intuïtief beeldhouwen - Ontdek de kunstenaar in jezelf

Ieder mens heeft een kunstenaar in zich. Een ultieme manier om jezelf te uiten.
Creativiteit en intuïtie komen uit dezelfde ruimte. Het ontstaat wanneer we met de stroom meegaan. In ons leven hebben we vooral geleerd om na te denken en zijn we vergeten om onszelf als creatieve kunstenaars te zien. Ieder mens is creatief.

Beeldentaal
In deze workshop word je uitgenodigd het avontuur aan te gaan met je steen. Je kiest zelf jouw eigen ruwe steen en gaat na een inleidende meditatie aan de slag. Je doorloopt alle stadia van ruwe steen tot beeld. Door af te stemmen op de steen, maak je verbinding met - en creëer je vanuit - jouw eigen innerlijke bron. De focus ligt op de steen, gedachten komen en gaan, het beeld ontstaat, vormt zich aan de hand van het karakter van de steen in afstemming op jouw essentie. Tijdens de laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren tevoorschijn. Jouw kleuren, altijd een fantastisch moment!

Van beeldhouwen naar beeldvorming.
In deze workshop gaat het niet om de perfectie van het resultaat, maar de weg er naartoe. We zijn actief en ervaringsgericht bezig met de steen. De nadruk ligt meer op het voelen en doen en brengt je meer in je lijf. Hierdoor kun je gemakkelijker het rationele loslaten. We maken een connectie tussen beeldhouwen, zelfreflectie en bewustwording. Aanvullend werken we met geuren, kaarten, stenen, energetische stoelen, of kijken we sytemisch, afhankelijk van de behoefte.

“Het beeld zit al in de steen verborgen. Ik hoef enkel maar weg te halen wat te veel is.” Michelangelo

Jouw ware essentie zit al in jouzelf verborgen. Je hoeft enkel het overtollige weg te halen wat jou niet meer dient!
Laat je een dag verrassen met een workshop beeldhouwen in combinatie met korte meditatiemomenten, zelfreflectie en magie. Ga op avontuur en maak een prachtig beeld vanuit je ziel! Een transformerende reis met een kunstwerk als bekroning.

The stone shows, what your soul knows
 
De workshop is voor iedereen toegankelijk, je hoeft geen ervaring te hebben met beeldhouwen. Ook zeer geschikt voor team-building.

Deze dag brengt je:

 • een prachtig eigen kunstwerk
 • een ontspannen manier om met je aandacht naar binnen te gaan
 • een ontmoeting en uitdaging van je eigen creativiteit 
 • focus en rust in je hoofd
 • sterke gronding
 • een nieuwe manier om naar jezelf en je leven te kijken
 • inzichten
 • en vooral plezier


Verdere informatie
Het programma biedt een prettige afwisseling tussen beeldhouwen en reflectie. Naast korte groepsmomenten werkt ieder op zijn of haar eigen wijze en tempo. We werken met speksteen, een zachte steen die gemakkelijk te bewerken is. De steen kies je zelf uit. Gebruik van gereedschap is inbegrepen. Er is voldoende ruimte voor persoonlijk contact. De workshop wordt gehouden in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers.

De workshop is te boeken op een datum naar keuze in overleg met minimaal 2 personen. 
Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

             

Tijdstip: 10.00 - 16.30 uur

Tarief: Tarief: € 99,-  inclusief materiaal, vegetarische lunch, koffie/thee.

 

Locatie: Wolfheze (nabij Arnhem)

We werken buiten of in het atelier (verwarmd), afhankelijk van het weer. Neem dus geschikte kleding en schoeisel mee.

Cursus Intuïtief beeldhouwen

Art of Living   l   Ziels Atelier van levenskunst


Art of Living

"Ik geloof dat het de kunst van het leven is om vanuit volledige vrijheid vanuit je essentie te leven en te creëren."
  
Creëren vanuit vrijheid betekent voor mij los van verwachtingen volledig vrij mijn innerlijke puls volgen. Het hoeft niet “iets” te worden. Ik mag vanuit mijn intuïtie, in verbinding met de steen aan de slag gaan. 
 
Elke les starten we met een intentie om stil te staan bij wat op dat moment in ons aandacht vraagt. Tijdens de cursus word je aangemoedigd te gaan experimenteren met de steen. Je wordt je steeds meer bewust van de natuurlijke stroom in het proces. Welke vormen vind je mooi, welke bewegingen voelen prettig, welke kant stuurt je intuïtie je op? Het is een innerlijke reis, waarbij je het niet-weten mag ervaren en wordt uitgenodigd het denken wat los te laten.

Verdere informatie

Maandag 13.30-16.00 uur om de 2 weken.

 

Iedereen is welkom, met of zonder ervaring. De cursus heeft geen vaste startdatum. Je kunt op elk gewenst moment instappen.

 

Met een groep van 4-6 deelnemers maak je je eigen beeld. We werken met speksteen. Dit is een relatief zachte steensoort die goed te bewerken is. We beeldhouwen regelmatig in stilte om het contact met jouw binnenwereld te stimuleren. Deze workshop biedt tevens de mogelijkheid om meer vertrouwen te krijgen in je eigen creativiteit.

Als het weer het toelaat, beeldhouwen we heerlijk buiten in het bos. Bij koud of regenachtig weer is er een knus atelier (verwarmd) beschikbaar. 

Stenen zijn verkrijgbaar in het atelier. Jouw beeld kan als het klaar is desgewenst op een sokkel worden gezet.

 

Deze cursus is inclusief

 • Koffie of thee
 • Gebruik van gereedschappen en benodigde materialen
 • Persoonlijke begeleiding


Tarief: Tarief: € 125,-  p.p. voor 6 lessen of € 240,- p.p. voor 12 lessen.
Stenen € 3,50 per kilo.

 

Locatie: Wolfheze (nabij Arnhem)

De locatie is  gelegen aan de rand van bos en veld en biedt de mogelijkheid om heerlijk buiten te vertoeven of te wandelen.