Donya Martin

Art of Living    l    Ziels Atelier van de levenskunst

 
"Ik geloof dat het de kunst van het leven is om vanuit volledige vrijheid vanuit je essentie te leven en te creëren.
Creëren vanuit vrijheid betekent voor mij los van verwachtingen volledig vrij mijn innerlijke puls volgen.
Het hoeft niet “iets” te worden. Ik mag vanuit mijn intuïtie, in verbinding met de steen aan de slag gaan."


Donya Martin heeft zich jarenlang ontwikkeld in het beeldhouwen, wat haar grote passie is geworden. Zij ziet deze kunstvorm als een ultieme vorm om contact te maken met je diepste kern en van daaruit tot expressie te komen. Het is daarom voor haar ART OF LIVING.

Haar eigen handschrift is herkenbaar in elk beeld. Zij laat zich leiden door de kleuren, de tekening en vorm van de steen. De steen laat zich als het ware zien en spreekt zijn taal. Zij luistert, kijkt en vormt in het moment. In afstemming op de steen, ontstaat het beeld als vanzelf. Meestal blijft een deel van de steen ruw om de ware aard te eren. Het leven is tenslotte ook niet altijd gepolijst. Ze werkt vanuit haar ziel en laat vanuit haar essentie het beeld ontstaan. De reis van de ruwe perfectie naar de unieke vorm.

“Het beeld zit al in de steen verborgen. Ik hoef enkel maar weg te halen wat te veel is”  Michelangelo
Je ware essentie zit al in jou verborgen. Je hoeft enkel het overtollige weg te halen wat je niet meer dient.

Daarnaast werkt zij vol passie in haar eigen praktijk Stem Jezelf voor complementaire geneeswijzen. Vanuit het paramedische veld heeft zij zich geschoold in meerdere energetische geneeswijzen en begeleidt zij mensen vanuit een holistische visie.

Voel je welkom en vier het leven met mooie ontmoetingen tussen mens en beeld.

 

Donya Martin

Fragment interview Gelderlander 2021

Voelen, kijken en contact maken met de steen door te proberen. Donya Martin laat tijdens het beeldhouwen haar gedachten los. ,,Ik laat het gebeuren,'' licht ze toe. ,,Zo raak ik uit mijn hoofd en daardoor volledig gefocust.'' 

De beeldhouwer exposeerde al driemaal tijdens de kunstroute in het Zeeuwse Zoutelande en hielp daar ook bij de organisatie. ,,Die gezelligheid onder elkaar, de onderlinge openheid en de combinatie van verschillende kunstvormen vind ik mooi'', blikt ze terug. 

Martin beschouwt kunst als haar wijze van leven. ,,Ik zou niet zonder kunnen'', zegt ze stellig. ,,Die expressie heb ik nodig, om vrij in het leven te kunnen staan.'' Behalve beeldhouwen speelt ze piano, zingt en neemt ook de schilderskwast ter hand. 

Een mooi aspect aan beeldhouwen vindt Martin dat het verhoudingsgewijs ruiger is. ,,Het hoeft niet precies te zijn, ik begin gewoon en het ontstaat vanuit vanuit de ruwe steen'', zegt ze.

Martin weet nooit van tevoren wat het resultaat wordt. ,,Het is de expressie van het moment'', zegt ze. Tijdens het beeldhouwen kan de steen zo een spiegel voor de kunstenaar zijn.

Martin ziet kunst als de ultieme vorm om contact te maken met wie je in essentie bent. Dat geldt wat haar betreft voor iedereen. ,,We hebben allemaal een creatief brein'', zegt ze. ,,Dus in ieder mens schuilt een kunstenaar.''